Kuka on Habiba Ali?

Olen Habiba Ali, espoolainen nuori kunnanvaltuutettu, Kirkon Ulkomaanavun projektikoordinaattori ja perheenäiti. Olen ihmisenä rohkea, rehti ja inhimillinen. Olen hyvin ihmisläheinen ja tulen vaivattomasti toimeen erilaisten tyyppien kanssa. Onkin ollut luontevaa että olen työelämässä päätynyt tehtäviin joissa olen toiminut sillanrakentajana eri yhteisöjen välillä. Nautin ihmisten kohtaamisesta ja yhteistyön tekemisestä, se on minua elämässä kannatteleva vahvuus.

 

Nuoresta iästäni huolimatta olen ehtinyt olla mukana poliittisessa toiminnassa jo yli 15 vuotta. Minut valittiin  Espoon Nuorisovaltuustoon ollessani 14-vuotias. Sittemmin olen toiminut erilaisissa järjestöissä ja kunnissa sekä työ- että luottamustehtävissä. Espoon kaupungilla työskentelin yhteisökoordinaattorina. Parhaillaan työskentelen Kirkon Ulkomaan Reach Out –hankkeessa projektikoordinaattorina radikalisoitumisen, polarisoitumisen ja syrjäytymisen ennaltaehkäisemiseksi. 

 

Kaikessa toiminnassani punaisena lankana on halu nähdä ympärilläni tasa-arvoinen, monipuolinen ja turvallinen yhteiskunta. Yhteiskunta, jossa kukaan ei jää syrjään ja kaikki kohtelisivat toisiaan tasapuolisesti ihmisinä ilman minkäänlaisia lisämääreitä tai vastakkainasettelua. Tätä työtä haluan jatkaa myös eduskunnassa.

 

Arvomaailmani sai minut aikanaan liittymään sosialidemokraatteihin. Kasvaessani minulla ei ollut kaltaisiani tai näköisiäni roolimalleja. Ihalin silloin esillä olleita poliitikkoja, kuten Tarja Halosta ja Martti Ahtisaarta. He puhuivat minulle tärkeistä arvoista. Aikuistuessani ymmärsin heidän olevan demareita. Oma puoluevalintani olikin itsestäänselvyys. Sosialidemokratian perusarvoja ovat vapaus, tasa-arvo ja solidaarisuus.

 

Vapaus tarkoittaa jokaisen ihmisen oikeutta elää omaa elämäänsä ja tehdä omia valintojaan. Se tarkoittaa myös vapautta pelosta, turvattomuudesta ja puutteesta. Vapauden täytyy voittaa alistaminen, humaanisuuden suvaitsemattomuus ja oikeudenmukaisuuden itsekkyys. Vapauden mukana tulee myös velvollisuus puolustaa muiden oikeutta ja vapautta omiin valintoihinsa.

 

Olen ehdolla kevään 2019 eduskuntavaaleissa Uudellamaalla SDP:n listalla. Haluan ajaa minulle tärkeitä asioita valtakunnallisesti. Vuodet paikallispolitiikassa ja järjestyössä ovat antaneet minulle kokemusta ja näkemystä siitä, miten turvallinen ja yhdenvertainen yhteiskunta rakentuu. Yhteiskunta, jossa jokaisen on hyvä kasvaa, elää ja perustaa perhe. Minusta tekee hyvän kansanedustajan ihmisläheisyys sekä kahden kulttuurin kautta tullut rikkaus, joka mahdollistaa samaistumisen hyvin suuren väestönosan kanssa. Näiden koen olevan erittäin tärkeitä eväitä kansanedustajalle, joiden avulla voi lähteä viemään kansan ääntä eteenpäin ja kuuluviin.